Mondfotografie

Het gebruik van lichtfotografie in een tandheelkundige praktijk biedt een aantal voordelen: zij kan onder andere de uitleg aan de patiënt, de behandelplanning, intercollegiaal overleg en de communicatie met het tandtechnisch laboratorium vergemakkelijken.

Keuzes

"We gaan mondfoto's maken" is gemakkelijker en sneller gezegd dan gedaan. Goede portret- en mondfoto's vragen om veel fotografische kennis op het gebied van materiaal en instellingen. In een markt waar elk half jaar een nieuw model camera uitkomt en de technische termen je om de oren vliegen is het niet gemakkelijk om de juiste keuze te maken. 

In een tandheelkundige praktijk wordt steeds vaker gebruik gemaakt van lichtfoto's. De beelden zijn het visitekaartje van de praktijk bij presentaties, visitaties, websites en socialmedia.

Hulpmiddelen

Om tot mooie resultaten te komen is het aanschaffen van een goede camera echter niet voldoende. Accessoires, wanghaken, mondspiegels en het juiste gebruik hiervan zijn onontbeerlijk om tot mooie scherpe en reproduceerbare foto's te komen.
Een praktische training in het gebruik van de camera, hoe te fotograferen in de mond en praktische tips zorgen voor kennis, zelfverzekerdheid en bruikbare beelden.
Ga naar de contactpagina en informeer naar de mogelijkheden voor een cursus op lokatie.

Geheugensteun

Via de link op de downloadpagina is een geheugensteun te downloaden. Dit is een A3 formaat folder met alle informatie om goede extra-, en intraorale foto's te kunnen maken. Ook is het handig om te communiceren met de patiënt.

Materiaal

Op deze downloadpagina is ook een lijst te vinden met de materialen die ik prettig vindt bij het fotograferen in de mond. De lipretractor, mondspiegels, wanghaken maar ook batterijen en de spiegelwarmer staan met bestelnummer vermeldt.