Dentale fotografie

Het mooi fotograferen van tandtechnische werkstukken die met veel toewijding, vakkennis en geduld zijn gemaakt vraagt om kennis van tandtechniek en fotografie. Spelen met licht, reflecties en scherptediepte maken mooie werkstukken nog meer bijzonder.

Achtergrond

De kleur van de achtergrond is te zien door de transparante snijders en in de reflecties. Belangrijk dus om van te voren na te denken hoe de foto's worden gebruikt; in een folder, op een website of als onderdeel van een banner. Gebruik je een flitsende kleur of werk je met zwart of wit?

Spiegel

Als je fotografeert op een spiegel zie je dan het plafond? wordt het weg geflitst? waar is het spiegelend oppervlak; op of onder het glas? Allemaal vragen die van invloed zijn op het eindresultaat.

Daglicht, Flitser of Lichttent 

Afhankelijk van de sfeer, de kleur achtergrond maar ook de reflecties bepaal je hoe de foto's maakt worden. Voordat een fotoshoot wordt begonnen is het dus zaak te bepalen wat je wilt uitstralen. 

Werkstukken

Als werkstukken worden gefotografeerd is het belangrijk te weten dat alles uitvergroot wordt. Randjes, fliedertjes, zwarte pitjes die met het blote oog niet zichtbaar zijn worden pijnlijk zichtbaar. Het werkstuk maar ook het model moeten 100% perfect zijn anders zal een fotobewerkingsprogramma uitkomst moeten bieden.
Op de website van Vertex Dental zijn diverse voorbeelden te zien.