Koffietafelboek

Dit prachtig vormgegeven unicum neemt u mee naar de zichtlijnen, blikvangers en beelden in en rond Oosterbeek. Grafisch ontwerper Hein Niemeijer, fotograaf Daan van Oort en schrijfster Miriam Guensberg bundelden hun talenten en ontvoeren je bladzijde na bladzijde naar de schilderachtige parels van de Zuid-Veluwe. Ze laten je ronddwalen in een gebied dat zowel landschappelijk als historisch meer dan het verkennen waard is. Het boek leert je preciezer kijken naar dingen waar je vaak achteloos aan voorbij wandelt. Zo verrijkt het je omgeving en ook jezelf

Inhoud

Al van oudsher is de omgeving van Oosterbeek door zijn unieke ligging een dorp dat kunstenaars en schrijvers heeft aangetrokken. Ook vandaag de dag, waarin de diversiteit van het milieu het helaas vaak moet afleggen tegen economische belangen, inspireert het heuvelachtige landschap aan de voet van de Veluwe liefhebbers van kunst, natuur en geschiedenis tot creëren en recreëren.

Natuurgebieden

De Rosandepolder, Landgoed Duno, Het Renkums Beekdal, De Wolfhezerheide, Landgoed Warnsborn, Landgoed Mariëndaal, Landgoed Oorsprong | De Hemelse Berg, Nationale Park De Veluwezoom.

Kunstwerken van:

Marius van Beek, Fransje Povel Speleers, Jits Bakker, Jan van IJzendoorn, Klaas Gubbels, Wessel Couzijn, Henk Zweerus, Jantien Mook, Ruud Jan Kokke.

Ideale cadeau

Een dergelijk boek wil je hebben, krijgen, cadeau geven. Het omsluit de schoonheid van de natur in woord, beeld en vormgeving en doet je beseffen hoe bijzonder dit kleine stuk Nederland is.

Natuurbeelden

192 bladzijden, hardcover, 31x25cm, 88 foto's in kleur en zwart/wit