Dentale tijdschriften

Door dentale tijdschriften wordt mij gevraagd te schrijven over tandtechnische onderwerpen en/of mond- en gelaatsfotografie. Er zijn daardoor een aantal artikelen verschenen van mijn hand in het Nederlandse Tandartsen blad (NT) en in Dentz. Hieronder zijn de documenten te downloaden en te lezen.
 • Hulpmiddelen maken het verschil

  Gebruik van de juiste hulpmiddelen kunnen het verschil maken tussen een goede en een mindere foto. Maar welke lipretractor en/of mondhaak is nu de juiste?

 • Werken met intra-orale fotospiegels

  De lastigste foto's om te maken zijn die met een intraorale fotospiegel. De keuze voor de juiste spiegel en een goede voorbereiding vergroten de kans op een goede opname.

 • Aan de slag met digitale mondfotografie

  Wie wel eens geprobeerd heeft om foto's te maken van zijn of haar tandheelkundige werk, weet dat dit lastiger is dan vooraf gedacht.

 • Eggshells - een eitje

  Werken met een Eggshells geeft de patient een duidelijk beeld van hoe het gebit eruit gaat zien.  Na het prepareren kunnen ze prima als tijdelijke voorziening worden geplaatst tot het definitieve werkstuk klaar is.

 • Relining partiële prothese

  Partiële protheses moeten net als een volledige protheses wel eens worden voorzien van een nieuwe binnenlaag zodat ze weer goed passen. Om dit goed te doen is het voor de behandelaar van belang dat een aantal stappen niet wordt overgeslagen.

 • Hoe kies ik de juiste camera voor mondfotografie?

  Voor het maken van dentale foto's zijn diverse camera's te koop. Lees in dit artikel wat de verschillen zijn en welke past bij uw werkzaamheden.