Hands on cursus fotograferen

In deze praktische cursus mondfotografie wordt in een korte tijd uitgelegd hoe een digitale spiegelreflex werkt en hoe deze moet worden ingesteld voor mondfotografie. Waar zitten de addertjes onder het gras en waarom zijn bepaalde zaken niet bruikbaar. Wat heb ik nodig aan hulpmiddelen en hoe ga ik daar mee om. Ook komen ergonomie en snelheid in fotograferen aan de orde.

Mogelijkheden

De cursus kan worden gegeven in 1 dag. Omdat de cursus vol zit met informatie over het vak fotografie is het ook mogelijk om te kiezen voor 2 dagdelen. Uiteraard kan in overleg met de praktijk de begintijd worden bepaald om niet te veel behandeltijd te verliezen.
Er is vooraf geen voorbereiding nodig.

Groepsgrootte

Het maximaal aantal deelnemers aan deze cursus is 12. Het is anders niet mogelijk om iedereen voldoende aandacht te geven tijdens de praktische oefeningen die een belangrijk onderdeel van de dag zijn. 

Doelgroep / Niveau 

Deze cursus is bedoeld voor de tandarts, kaakchirurg, mondhygiënist, tandartsassistent en/of tandtechnicus.
Er is geen speciale vooropleiding vereist. 

Materiaal

Om te oefenen neem ik verschillende camera's, objectieven, flitsers, wanghaken en mondspiegels mee zodat in kleine groepjes veel geoefend en geprobeerd kan worden. Tijdens de praktijk is  er veel aandacht en wordt intensief gecoacht. 
Het is niet nodig vooraf eigen materiaal aan te schaffen. Indien u zelf een camera heeft is het goed om hiermee te leren werken.

Cursusruimte

De cursus wordt gegeven in de eigen praktijk. Dit maakt de cursus meer gericht op de situatie waar normaal in wordt gewerkt.  

Afspraken

  • Afspraken over datum, tijd en plaats gaan altijd via de mail
  • KRT en KRM punten mogelijk mits van te voren aangegeven 
  • Kosteloos afzeggen kan tot 2 weken voor de afgesproken datum daarna wordt 50% van de fee berekend
  • Catering en aanverwante zaken worden door de praktijk geregeld
  • Beamer en scherm kunnen in overleg worden georganiseerd
  • Voor certificaten moeten de namen worden doorgegeven
  • Kilometers worden uitgerekend via google maps